Iz Užica stiže samo bod – Smederevo još jednom ispustilo prednost

UŽICE, 2. septembar 2023 – U večerašnjoj utakmici petog kola prvenstva Prve lige, u Užicu, pod reflektorima stadiona koji nosi ime Radomira Antića, Smederevo je rano došlo u vođstvo. Kada se sve sabere, bilo je bolji rival, imalo više od igre i izglednije šanse, ali se to na konačnom rezultatu ne vidi, po jedan bod je pripao svakom od timova: Sloboda – Smederevo 1924 1:1 (0:1).

Smederevci su do rezultatske prednosti stigli već u petom minutu,i kada je kapiten Stojković proigrao Dimitrijevića, ovaj upošljava Obradovića, koji sa nekih 7-8 metara šutira i postiže pogodak.

Nakon toga Smederevo je nastavilo sa napadima, odlično je šutirao Stevanović iskosa sa leve strane, ali je lopta prošla pored leve stative gola Slobode. Još jednom je Obradović bio u prilici, no loše je šutirao sa 5-6 metara i Rade Glišović je stigao da loptu koja je sporo išla ka mreži izbaci sa gol linije.

Onda su domaći preuzeli inicijativu, čak su posle jednog skraćenog kornera postigli pogodak koji je poništen zbog ofsajda. Pokušao je onda iskusni Jovanović da iznenadi Kaličanina šutem sa dvasedetak metara, ali je golman Smederevaca bio spreman i loptu odbio od gola.

Pred kraj prvog poluvremena došlo je do manjeg incidenta kada su trener domaće ekipe Blažo Bulatović i njegov pomoćnik Bojan Miletić napali Vladimira Ilića, praktično iz čista mira. Došlo je do gužve kod klupe domaćih, ali je, srećom, bilo i razumnih ljudi koji su sprečili veći incident, a sudija je aktere prekida častio žutim kartonima.

Inače lepa atmosfera u Užicu, uz navijače domaće i gostujuće ekipe, mrlju na publiku bacaju takozvani navijači Slobode sa zapadne tribine koji su više vređali igrače i članove stručnog štaba Smedereva nego što su bodrili svoj tim.

Drugo poluvreme nije bilo sadržajno koliko prvo, a domaći su uspeli da iskoriste jednu od retkih prilika i da, ispostavilo se, osvoje bod. igrao se 54. Minut, ubačenu lopta u šesnaesterac Smederevci i nisu uspeli da izbace i ona dolazi do Save Raškovića koji pogađa nebranjeni deo gola gostiju.

Kada su se osvestili od šoka ovako primljenog gola, nastavili su Smederevci sa dobrom igrom. Rezervista Pirgić je reagovao na centaršut Dimitrijevića, ali je njegov šut nogom završio preko gola.

Pokušao je i Vladimir Ilić u dva navrata udarcima van šesnaesterca, i to je ostalo bez rezultata. Još jedanput je Pirgić bio u centru pažnje, ali je bio kratak posle ubačene lopte Obradovića.

Tako je na kraju slađi deo plena, taj jedan bod, ostao domaćinu u Užicu.

Naredne subote u Smederevo dolazi Metalac iz Gornjeg Milanovca, utakmica se igra sa početkom u 16 i 30.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!